Βιογραφικό

Η Εύη Καλουτά είναι Ψυχολόγος, με μετεκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt.
Ασκεί το επάγγελμα από το 2008, παρέχοντας ατομική συμβουλευτική, στήριξη και ψυχοθεραπεία ενηλίκων, με μεγάλη εμπειρία παράλληλα και σε ομαδικές συνεδρίες & βιωματικά σεμινάρια.

 

Τα τελευταία χρόνια είναι η ψυχολόγος του Embryolab Fertility Clinic, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας. Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της Lymphedema Clinic, λειτουργώντας υποστηρικτικά σε ασθενείς με λεμφοίδημα. Είναι συνεργάτης του Hellenic Network of Fitness Certifications – HNFC Academy, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Cancer Exercise Specialist Certification.

 

Αναπτύσσει την επαγγελματική της ταυτότητα μέσω της διαρκούς της ενημέρωσης αλλά και μέσω της εξέλιξης της προσωπικής της ανάπτυξης. Δε σταματά να εμπνέεται από την ξεχωριστή δυνατότητα της ανθρώπινης φύσης να αντιδρά, να προσαρμόζεται, να αλλάζει και να εκφράζεται με εκατομμύρια τρόπους, αναζητώντας την ουσία της ύπαρξής της.

 

Η πορεία της έως το σήμερα

  • Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2005
  • Ακολούθησε η 4ετής μετεκπαίδευσή της στην Ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation Θεσσαλονίκης
  • Παρείχε εθελοντική εργασία σε δομές της πόλης, όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, η Χ.Ε.Ν. κλπ.
  • Συνεργάστηκε με το Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας το 2008 – 2010 παρέχοντας ομαδικές συνεδρίες συγκεκριμένης θεματολογίας
  • Εργάστηκε επί 9 χρόνια ως ψυχολόγος στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης. Έως και το 2018 υπήρξε υπεύθυνη του προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και οικογενειών τους και διακρίθηκε για προγράμματα σε ασθενείς μεταστατικού σταδίου.
  • Το 2014 – 16 υπήρξε επιστημονική συνεργάτης του Ογκολογικού Τμήματος της Γενικής Κλινικής Euromedica

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει εισηγηθεί πολυάριθμα θέματα σε συνέδρια, ημερίδες, workshops και διαλέξεις.